Лялькарі зайняли І місце у Касабланці08.07.2019


У липні 2019 року студенти 3-го курсу кафедри майстерності актора та режисури театру анімації ХНУМ імені І. П. Котляроевського під керівництвом завідувача кафедри, Заслуженого діяча мистецтв України, професора Олександра Інюточкіна
розширили фестивальну географію та поповнили список перемог, взявши участь у 31-му Міжнародному фестивалі університетських театрів у Касабланці FITUC 2019 (Мароко). Вони презентували виставу «Хмарно» (режисер Ю. Білинська, викладач з майстерності актора О. Хомутецька), зайнявши І місце.


На цьогорічному фестивалі, який проводиться за ініцативи факультету літератури та гуманітарних наук Університету Касабланки, були представлені учасники з чотирьох континентів: Африки, Америки, Азії та Європи.

Продовж тижня на різних майданчиках міста студентські театри демонстрували вистави різноманітних жанрів, стилів, тематики. Учасники також мали можливість освоїти нові мистецькі техніки, взявши участь у майстер-класах, проведених фахівцями з різних країн.

Переможців фестивалю визначало міжнародне журі, до складу якого увійшли представники Гвінеї, Мароко, Мексики, Китаю.

Девіз цьогорічного фестивалю – «Театр і зміни». Поняття «зміни», запропоноване організаторами, не обмежується соціальними змінами, які театр може принести для суспільства, але виходить за його межі. Зміни, з якими ми маємо справу сьогодні, впливають на всі складові театру і сцени.

Принаймні, вистава «Хмарно» побудована на основі контактної імпровізації із використанням різних технік театру анімації, розповідає про самотність, любов, дружбу, радість, а також про зміни, які сталися із людиною у сучасному світі, і про світ, який змінює людська діяльність. Ця концепція відповідала ідеї фестивалю FITUC 2019.

Високий рівень майстерності наших студентів-лялькарів був відзначений колегією журі, що призначила виставі «Хмарно» І місце. Вистава полонила серця інших учасників фестивалю та глядачів.

ВІТАЄМО!

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ