Семінар для керівників театральних колективів23.03.2019

23 березня 2019 року Кафедра майстерності актора і режисура театру анімації ХНУМ ім. І. П. Котляревського і Відділення «Сценічне мистецтво» КЗ «Харківський вищий коледж мистецтв» стали співорганізаторами обласного семінару для керівників театральних колективів, який відбувся на базі зразкового художнього театру ляльок «Жили-були» Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. У семінарі взяли участь 25 керівників дитячих колективів з 8 районів області та 6 районів міста і керівники творчих колективів Палацу.

Учасники семінару обговорили проблеми розвитку дитячих театрів ляльок, підвищення рівня професійної майстерності керівників театральних колективів, популяризації мистецтва театру анімації, розширення творчої співпраці та обміну досвідом між творчими колективами. Керівники зразкового художнього колективу театру ляльок «Жили-були» Олена Баженова та Анастасія Соломко проаналізували основні тенденції розвитку дитячого театрального мистецтва ляльок на Харківщині на матеріалі досвіду обласного відкритого фестивалю «Крок». Старші викладачі кафедри майстерності актора та режисури театру анімації Дар’я Кушніренко та  Юлія Білинська розповіли про роль сценографії в театрі  і проаналізували сучасні форми роботи в європейських театрах ляльок. Випускниця кафедри та викладач Харківського коледжу мистецтв Катерина Пуга на базі робіт студентів ІV курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» показала особливості використання ляльок в естрадних мініатюрах.

Наприкінці семінару учасники були запрошені на перегляд вистави «Вертеп», яку виконали  студенти ІІ курсу кафедри майстерності актора та режисури театру анімації ХНУМ імені І. П. Котляревського під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, професора, завідувача кафедри майстерності актора та режисури театру анімації ХНУМ ім. І. П. Котляревського О. О. Інюточкіна, яка викликала яскраві емоції та схвальні відгуки.

Учасники семінару отримали сертифікати та побажання нових творчих звершень та перемог в обласному етапі Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості “Чисті роси”.