Вибори кандидатів до Студентського самоврядування - 2022

Голосування відбудеться 26 жовтня з 14:00-17:00 (за київським часом) за цим посиланням: https://forms.gle/HgB9ajrrHxubaWad8


Студентка I курсу
кафедри композиції та інструментування

ПРИГУНКОВА ОЛЕНА

Я - Пригункова Олена, студентка 1 курсу кафедри композиції та інструментування. Цього року усі студенти країни мають бути сильнішими й стійкішими аніж раніше, бо на наші плечі припадає утримання рівню професійності та освіченості. Аби гідно надалі представляти ХНУМ ім.Котляревського, студентська рада має плідно працювати у одному напрямку із викладачами, проявляти ініціативу у генерації ідей щодо відновлення творчого життя у різних форматах та оптимізації учбового процессу.

Свою роль у студентській раді я вбачаю у розвитку сектора міжнародних відносин, знаходячи фінансування, проекти суміжні із культурною сферою. Я вже маю досвід роботи за програмами від House of Europe, British Council Creative Spark Higher Education Enterprise та Erasmus+, була учасником та організатором проектів, проходила курси з підвищення кваліфікації з тем соціального підприємництва, соціальної згуртованості, грантів ЄС.

Наразі я хочу більше познайомитися на практиці із міжнародною діяльністю ХНУМ ім.Котляревського, перейняти досвід що формувався роками й продовжити його.


Студентка IV курсу
кафедри акторської майстерності та режисури драматичного театру
БОНДАРЧУК ЮЛІЯ

Як членкиня студентської ради з досвідом, я відчуваю гостру необхідність у зв'язку студентів із викладачами та адміністрацією університету. У нинішніх умовах війни, коли всі розкидані по різних містах, різних країнах, на студентську раду університету лягає набагато більша відповідальність. Ми повинні нівелювати цю дистанцію, котра виникла і в буквальному сенсі (фізично), і морально.

Саме тому я хочу продовжувати відстоювати потреби студентів, бути рупором їхніх вимог та бажань, підтримуючи зв'язок з кожним.


Студентка IV курсу
кафедри спеціального фортепіано
ЧОРНА ПОЛІНА

Всім привіт!

Я, Чорна Поліна, студентка IV курсу кафедри спеціального фортепіано. У цьому році входила до складу Приймальної комісії ХНУМ.

Головними завданнями для роботи в студентській раді цього року я бачу:

  • організацію комунікації між студентами та членами студентської ради, а також з адміністрацією університету;
  • підтримку ініціатив студентів та допомогу в їх реалізації;
  • стимулювати активну діяльність студентів у культурних та творчих заходах;
  • своєчасне інформування студентів щодо різних заходів, подій університету.

Мені притаманні такі риси, як відповідальність, доброчесність і наполегливість. Я маю велике бажання для реалізації активної студентської дільності.

Наш Університет – це наш дім. Тому я хочу, щоб кожний студент почував себе затишно у нашій дружній студентській родині, особливо в такі нелегкі для нас часи. Ми сильні, коли ми єдині!


Студентка III курсу
кафедри акторської майстерності та режисури драматичного театру
ЗІНЧЕНКО СОФІЯ

Враховуючи сьогоденну ситуацію, більшість студентів ХНУМ розкидало по всій Україні й навіть за її межами. Деякі з нас були змушені почати більше працювати, деякі почали активно волонтерити, а деякі зараз створюють свої власні мистецькі проєкти. І разом з усім цим, ми продовжуємо навчатися і хочемо здобути реальну освіту та практичні навички з наших спеціальностей.

Я вже не перший рік висуваю свою кандидатуру для роботи у студентській раді університету. Попередній досвід показав мені наскільки важливою є спільна робота та як найменші зміни можуть означати дуже багато. І я дуже хочу, щоб і у цьому році, попри усі складнощі, університет був для студентів не обов’язком чи тягарем, а підтримкою.

Тож, моїми основними завданнями у цьому навчальному році є:

  • Проведення заходів спрямованих на об’єднання студентів та надання підтримки тим, хто її зараз потребує;
  • Побудова ефективної комунікації в межах нашого навчального закладу на всіх рівнях;
  • Створення комфортних умов навчання для студентів. Робота над тим, щоб студенти мали можливість ефективно поєднувати навчання та життя поза межами пар;
  • Проведення заходів волонтерського спрямування, щоб підтримувати ЗСУ та цивільне населення, а також підтримувати розвиток мистецтва навіть під час війни;
  • Розвиток поваги та поглиблення знань нашої власної мови та культури. Дуже хочеться, щоб у нашому університеті плекали та поважали рідне, українське.

Студент III курсу
кафедри оркестрових духових та ударних інструментів
АЛЄКСЄЄВ ТАРАС

Я, Алєксєєв Тарас Юрійович, студент 3го курсу оркестрового факультету духового відділу. За два роки навчання в університеті активно спілкувався з членами студентської ради, завжди із задоволенням проходив соціальні опитування стосовно нашого університету та гуртожитку, а також цікавився чого саме не вистачає іншим студентам. З початком війни, брав активну участь у вирішенні питань гуртожитку та безпеки студентів.

Перелік питань, які я хочу вирішити у складі студентської ради це:

  • Активно розвивати соціальні мережі університету;
  • Створювати онлайн заходи, для залучання інших студентів в життя університету, обговорювати та вирішувати питання, які турбують;
  • Вирішувати проблеми гуртожитку, створювати комфортні та якісні умови для майбутнього проживання студентів;
  • Заохочувати студентів до участі в благодійній концертній діяльності;
  • Мотивувати студентів до саморозвитку та створювати події, на яких вони зможуть себе творчо проявити.

Студент ІV курсу
кафедри народних інструментів України
ВОРОБЙОВ МИКИТА

  • Ініціювання створення дозвілля для студентів та викладачів на базі Університету (шаховий/шахово-шашковий гурток, проведення онлайн-зустрічей та онлайн-турнірів);
  • Участь у створенні літературного гуртка з такими векторами діяльності:
  1. популяризація та вивчення української та зарубіжної поезії/прози;
  2. заохочення до створення нової української літератури; онлайн зустрічі для обговорення та презентації творів;
  3. творча робота, пов’язана зі взаємодією різних видів українського мистецтва (музика, театр, література, образотворче мистецтво тощо);
  4. ініціювання проведення літературних конкурсів серед студентів; творчих заходів, направлених на розвиток українського мистецтва;
  • Активна участь у творчому, організаційному та науковому житті Університету;
  • Допомога в якості члена Студентської ради в комунікації студентів з науково-педагогічним складом та адміністрацією.

Студентка І курсу
кафедри народних інструментів України
ЧЕРНЯК АННА

Усім доброго дня!

Я, Черняк Анна Олегівна, 2002 року народження, народилась та виросла у місті Полтава. Попередню музичну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста отримала в Харківському музичному фаховому коледжі ім. Б. М. Лятошинського, за спеціалізацією «Народні інструменти» акордеон. За час навчання зарекомендувала себе як відповідальна, комунікабельна, цілеспрямована та працелюбна особистість. Маю організаторські здібності. У коледжі була багаторазовим організатором та учасником різноманітних заходів, таких як:

  1. вечори бандурної музики в рамках проекту «Мистецька юність рідному місту» (ХОФ 2019-2020 н.р., 2020-2021 н.р., 2021-2022 н.р.);
  2. звітні концерти відділу народних інструментів ХМФК ім. Б. М. Лятошинського (ХОФ 2018-2019 н.р., 2019-2020 н.р., Люботинський міський будинок культури 2020-2021 н.р., ДК Основ’янського району 2021-2022 н.р.);
  3. концерти до міжнародного дня баяна та акордеона (ХМФК ім. Б. М. Лятошинського 2018-2019 н.р., 2019-2020 н.р., 2020-2021 н.р.);
  4. концерт до ювілею кафедри народних інструментів України ХНУМ ім. І. П. Котляревського (2022 р.);
  5. проф.орієнтаційні концерти в ШЕВ міста Харкова та Харківської області.

Також протягом усього навчання у загальноосвітній школі та коледжі була старостою.

Свою активну творчу та організаторську діяльність прагну й надалі продовжувати у складі студентської ради Університету. Маю надію, що зроблю свій внесок в розвиток студентського самоврядування та життя ХНУМ в цілому.

Основні завдання та цілі:

  • Продовжити розвиток комунікації між адміністрацією, науково-педагогічним складом та студентами.
  • Налагодити більш активну співпрацю між факультетами.
  • Поглибити співробітництво з владою міста та громадськими організаціями задля покращення та урізноманітнення студентського життя.
  • Сприяти проведенню нових благодійних проектів під егідою БО «Благодійний фонд «Мистецький альянс».
  • Організовувати концерти, різноманітні заходи для наших воїнів, переселенців задля підтримки бойового духу в умовах війни.
  • Забезпечити проведення та покращення традиційних культурно-дозвільних заходів в Університеті, а також створювати нові.
  • Вдосконалити студентську комунікацію щодо своєчасного отримання інформації.

Студент І курсу
кафедри акторської майстерності та режисури драматичного театру
ЛЕВЧУК ВАЛЕРІЙ

Повторно вступаючи в Харківській національний університет мистецтв імені Івана Котляревського, я вже й так розумів, що цей університет є частиною мого життя. Чому я захотів балотуватися у раду? Тому що я пам'ятаю минулий рік і саме студентська рада намагалася зробити його для мене найкращим. Цей рік став для мене другим в нашому університеті але...

За останні 8 місяців, війна підірвала навчальний процес в університеті, студенти знаходяться у різних регіонах України, Польщі, Австрії, Німеччини та інших країнах. Саме тому, вважаю доцільним активізувати роботу студентської ради у плануваннi заходів. Також важливо залучити першокурсників до життя університету, бо зараз вони є першим курсом зібраним під час війни.

З цього випливають головні завдання студентської ради в цих умовах:

  • Пошук шляхів локального, безпечного очного навчання;
  • Підтримка зворотнього зв'язку з студентами за кордоном;
  • Активність в соцмережах (Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Telegram);
  • Активно ввести роботи зі студентами-першокурсника та зробити міні-майданчик де старші курси допомагають першим задля покращення відносин між студентами;
  • Допомагати студентам в їх ініціативах.

І це тільки найголовніші пункти. Далі буде))


Студентка IV курсу
кафедри майстерності актора та режисури театру анімації
РЕВЮК ЮЛІЯ

Як студентка четвертого курсу кафедри майстерності актора та режисури театру анімації, я встигла побачити свій улюблений Університет з різних боків. Я починала навчання у класичному розумінні, відчула на собі дистанційне навчання через пандемію. І зараз займаюсь під час воєнного стану. За цей час разом зі Студентською радою ми організовували заходи, приурочені до різних свят. Потім надавали і координували інформацію, щодо евакуації з Харкова, навчання, пояснення до наказів МОН.

Крім цього кожного року я допомагаю абітурієнтам зі вступом у наш Університет. Намагаюсь морально підтримати юнаків і юначок на цьому шляху. Бо для мене вступ в Університет є найвідповідальнішим і найстресовішим кроком у житті молоді. І мені важливо, щоб усі вступники знали, що вони не самі, щоб розуміли, як саме зміниться їх життя.

Для мене Університет був завжди другим домом, і я із захопленням дізнавалась та дізнаюсь про нього більше з кожним днем. І тому у цьому, останньому для мене році навчання, я би хотіла передати усі знання про традиції Університету молодшим курсам. Познайомити їх з його історією. І нагадати: щоб робота була добра, треба бути сім’єю та допомагати близьким.

Моє надзавдання - це зберегти цінності і традиції Університету. І зробити так, що б вони не вмерли під час цієї війни.


Студентка III курсу
кафедри сольного співу
ПЕЧЕНЕВСЬКА БОГДАНА

Я - Богдана Печеневська, студентка 3 курсу спеціальності Академічний спів, і я довго думала, що мені написати цього року, бо минулого року мене прийняли до цієї маленької, але дуже важливої сім‘ї під назвою «Студентська Рада».

Без усіляких сумнівів я коду на другий строк, незважаючи на тяжке положення в країні, через іншу державу-терориста , але я вірю в процвітання ХНУМ навіть при таких умовах.

На мою думку в цьому році Студентська Рада повинна сконцентрувати всі свої сили на оптимізацію учбового процесу в нашому університеті, бо зараз, як ніколи, всі наші студенти в цьому потребують. І я неодмінно буду вносити свою частину, не тільки роботи, але й себе❤️


Студентка IV курсу
кафедри сольного співу
ЛИТВИН АНАСТАСІЯ

Вітаю. Я, Литвин Анастасія Геннадіївна, студентка IV курсу спеціалізації «Академічний спів» хочу подати свою кандидатуру до рядів студентської ради.

Я вважаю, що наразі існує проблема комунікації. Студентська рада робить усе можливе, щоб надавати допомогу студентам. Складність полягає в тому, що окрім онлайн навчання студенти, викладачі і працівники вимушено роз'їхалися по різних куточках нашої країни і світу.

Тому зараз доречно було направити сили і доступні ресурси в першу чергу на налагодження комунікації між органами управління університету та студентами. Минулого року ми зіткнулись із цією проблемою стосовно вирішення важливих питань для багатьох студентів.

Я б запропонувала створити групу і призначити відповідальних для вирішення питань різних категорій. Також можна було б проводити різного типу опитування, або сторінку побажань. Щоб студентам було максимально зручно отримувати відповіді на їхні питання та отримувати шляхи вирішення важливих проблем.

Я дуже хочу, щоб цінність і престиж нашого університету були обумовлені не лише рівнем освіти, а насамперед якісним рівнем комунікації, комфортом та швидкістю зворотнього зв'язку для наших студентів.


Студентка IV курсу
кафедри сольного співу
ВАСКЄС ВАЛЕНТИНА

Я, Васкєс Валентина,студентка 4 курсу, кафедри сольного співу виконавсько-музикознавчому факультету,за сумісництвом староста четвертого курсу. В минулому році я увійшла в цей чудовий коллектив, в нашу студентську раду,з програмою по вирішенню питань з отриманням проїзного квитка Е-ticket, тому що займалася цим питанням ще до входження в студентську раду. Було дуже багато проблем, починаючи з введення карантинних норм через COVID19, дистанційним навчанням, і закінчуючи війною. Але дякуючи моїм колегам зі студентської ради,дякуючи всім засобам комунікації, мені вдалося подолати всі труднощі. Після того як я увійшла в студентську раду, мої обов’язки дещо зросли. Я була уповноважена, як секретар студентської ради та мала перебувати на всіх засіданнях вченої ради засіданнях студентської ради, вести протоколи, тощо.

В цьому новому навчальному році хочу продовжувати свою діяльність в студентській раді. В умовах воєнного стану, зважаючи на те, в якому положенні зараз знаходиться наша країна, наше місто, розуміючи що дуже багато наших студентів розкидано по різних країнах, різних містах, найголовніше моя мета в цьому році це:

  • Допомогти студентам комунікувати з викладачами та адміністрацією ХНУМ та вирішувати важливі питання, як умога швидше.
  • Захищати права та інтереси студентів.
  • Надавати всю необхідну інформацію про події в університеті в соціальних мережах таких як Instagram та телеграм.
  • Також буду продовжувати займатисявсіми питаннями про отримання проїзного квитка E-ticket.
  • Допоможу новообраним членам студентської раді втілити свої програми.

Студент IV курсу
кафедри оркестрових струнних інструментів
ЛАНІ СЕРГІЙ

Я, Лані Сергій В`ячеславович, народився 29 серпня 2000 року у місті Харків. У 2015-2019 роках навчався у Харківському музичному училищі за спеціальністю скрипка у класі Подлєсного Ю. Г.. У 2019 році вступив до ХНУМ імені І. П. Котляревського до класу професора Холоденка Л. О.

За час навчання спроектував сервіс "KHNUM.Book" (запис кабінетів) та "KHNUM.Ballot" (онлайн голосування).

Плани, які я хочу втілити, працюючи в студентській раді:

  • активна участь у втіленні ініціатив студентів та студентської ради;
  • проектування нових сервісів для студентського самоврядування;
  • створення єдиної платформи для дистанційного навчання.

Студентка II курсу
кафедри спеціального фортепіано
НАЗАРЧУК АННА

Мене звати Назарчук Анна. Я студентка 2 курсу Харківського Національного Університету мистецтв ім. Котляревського. Щаслива,що мені випала можливість спробувати себе в роботі студентської ради нашого Університету, адже кожне досягнення починається з рішення спробувати.

Головним завданнями для себе вважаю:

  • Представляти й висловлювати позицію студентів на всіх рівнях Університету
  • Захищати права та інтереси студентства
  • Створити умови для реалізації КОЖНОГО студента
  • Сприяти усвідомленню студентів їхніх інтересів, визначення ролі студента в Університеті та його розвитку. Підвищення зацікавленості і участі студентів у громадському житті Університету
  • Співпрацювати з іншими мистецькими закладами в Україні та за кордоном
  • Сприяти збільшенню прозорості в роботі органів студентського самоврядування та студентства
  • Організовувати заходи з урахуванням інтересів студентів (відвідування концертів, опери, театру, творчих зустрічей)
  • Сприяти навчальній, науковій, творчій діяльності студентів, участі у конференціях, форумах, круглих столах регіонального, всеукраїнського та міжнародних рівнів
  • Сприяти зміцненню громадянської позиції, поширенню української культури в Україні та за кордоном
  • Активне введення інформаційного забезпечення студентів в соціальних мережах.

Мені б дуже хотілося показати, що студент це дійсно важлива складова університетської спільноти, адже Він не тільки приймає те, що йому дають, але й сам впливає на те, як це буде відбуватися. Для цього треба говорити! Будучи членом студентської ради буду намагатися довірливі стосунки з студентством,сприймати їхньої активної позиції в житті Університету - самі студенти повинні хотіти вирішувати проблеми і розвивати студентську ініціативу в діалозі з керівництвом. Буду намагатися докласти максимум зусиль задля того, щоб кожен мав змогу розкрити себе в будь-якій сфері діяння. Спільними силами хотілося б забезпечити комфортне проживання студентів у гуртожитку, а також забезпечити належні умови відпочинку студентів в стінах Університету. Дуже хотілося б зміцнювати громадянську позицію студентів та поширювати українську культуру нашою університетською спільнотою.Влаштовувати заходи задля популяризації її, бо Україна як держава сформувалася саме в культурі, завдяки культурі розвивалась та була втілена у життя.

Наш Університет, як символ незламності українського народу, що пережив російські ракети, заслуговує на те, щоб власними силами ми зробили його життя кращим, цікавішим, яскравішим попри все!


Студент II курсу
СИНЕЛЬНИК-ЩЕРБАК ОЛЕКСІЙ

Мене звати Синельник-Щербак Олексій. Я студент 2 курсу ХНУМ ім.Котляревського. Дуже радий, що мені випала нагода попрацювати і студ. раді нашого університету.

Висловлю свої побажання щодо цього:

  • Бути зі студентами на короткій руці, адже я сам студент і зрозумію їх ліпше;
  • Створити затишок і сприятливі умови для усіх хто хоче навчатись;
  • Організаційні питання с приводу заходів;
  • Я також можу допомагати вирішувати питання за прикладом студент-керівництво, і навпаки;
  • Буду заохочувати студентів до всіх заходів університету і сам брати участь в них;
  • Поважати студентів, їх вибір. А також допомагати вирішувати питання.

Студент II курсу
кафедри хорового та оперно-симонічного диригування
КОНОРОВ ІЛЛЯ

Доброго дня! Мене звуть Ілля Коноров. Я випускник ХМФК імені Б.М. Лятошинського, спеціалізація «Хорове диригування». За час навчання обіймав посаду секретаря студентської ради ХМФК, брав участь у багатьох мистецьких проектах. Зараз є старостою групи ІІ курсу освітнього ступеня «Бакалавр» кафедри «Хорового та оперно-симфонічного диригування» ХНУМ ім. І.П. Котляревського.

Найважливіший скарб університету – це студенти! Саме тому, вступаючи до нашого славетного університету я розумів, що важливою справою мого подальшого життя у цих стінах буде активна участь у студентському житті університету.

Моя головна мета – це допомогти студентам, у такий важкий для країни час, із легкістю перебувати у міцних обіймах університету та адміністрації, не дивлячись на кілометри та часові пояси; довести всьому світові, що студенти ХНУМ імені І.П. Котляревського незламні, та мистецтво здатне змінювати історію!

Моя програма розвитку та план дій у нашому університеті складена для подальшого втілення у світ цих задач.

Програма дій на навчальний рік:

  • взаємодія з адміністрацією та захист інтересів студентів;
  • взаємодія та рішення проблем із гуртожитком;
  • відстоювання та захист інтересів студентів, зібрання й узагальнення пропозицій студентів, щодо покращення умов навчання та дозвілля в університеті;
  • підтримка та допомога під час реалізації ініціатив студентства;
  • сприяння навчальній, науковій, практичній та творчій діяльності студентів;
  • сприяння участі активних студентів у конференціях, форумах, круглих столах регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів;
  • збільшення прозорості в роботі органів самоврядування: призначення регулярних звітів, щодо функціонування структурних підрозділів студентської ради та відкритих звітних засідань із наданням кожному студентові можливості взяти в них участь; завчасне інформування студентства про заплановані засідання;
  • заохочення волонтерської діяльності: створення студентського волонтерського руху, проведення акцій, різнопланових заходів та концертів на підтримку різних верств населення;

Поєднання мудрості старших та креативу молоді є гарантією підвищення рейтингу та процвітання нашого університету!


Студент I курсу магістратури
кафедри музичного мистецтва естради та джазу
СТЕПАНЕНКО ІВАН

Я, Степаненко Іван Сергійович, навчаюсь на першому курсі магістратури кафедри музичного мистецтва естради та джазу оркестрового факультету.

Плани, які я збираюся здійснити, працюючи у студентській раді:

  • Сприяти встановленню зручного для всіх рівнявзаємодії університету зі студентами в умовах дистанційного навчання.
  • Підвищення ефективності роботи студентської ради щодо вирішення проблем студентів.
  • Допомога та сприяння максимально швидкому виходу на живу форму навчання, як тільки це стане можливим.