Архів подій. Липень 2017

Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського (ректор – народна артистка України, кандидат мистецтвознавства, професор Тетяна Вєркіна) спільно з Conservatorio Superior De Musica De Vigo (Іспанія) виграли грант програми ERASMUS+.

Виші вибороли право на реалізацію зазначеного проекту шляхом подачі заявок у національні офіси ERASMUS+.

У рамках проекту п’ятеро студентів Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського навчатимуться протягом 2017-2018 навчального року в іспанському спеціалізованому виші. Учасники проекту переконані, що навчання наших студентів за кордоном у рамках саме цієї програми сприятиме встановленню тісніших зв’язків у сфері вищої музичної освіти двох країн, збагатить її новим досвідом, сприятиме підвищенню якості та розвиватиме потенціал музичної освіти в Україні, популяризуватиме українську мистецьку школу в Європі.

Запрошення на навчання отримали:

 

Ростислав Голубов – 3 курс, оркестровий факультет, гітара;

 

Поліна Кермеш – 3 курс, оркестровий факультет, віолончель;

 

Микола Кузьменко– 3 курс, оркестровий факультет, флейта;

 

Вікторія Хорольська – 3 курс, оркестровий факультет, фагот;

 

Віталій Ляшко – 3 курс, оркестровий факультет, кларнет.

Упевнені, що ці молоді люди гідно представлятимуть українську вищу мистецьку школу в навчальному закладі Іспанії.

Довідково

Еразмус+ - це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту.

У рамках програми Еразмус+ «Навчальна мобільність» надаються можливості отримання стипендій на навчальну мобільність для студентів, викладачів, науковців, випускників та інших осіб для навчання, стажування, викладання, підвищення кваліфікації тощо.

 


 

13 липня. Участь ХНУМ та Ротарі Клубів в міжнародному соціальному антиалкогольному проекті «Binge drinking»

13 липня 2017 року відбулася прем’єра української версії «Binge drinking» у Будинку Актора. Пізніше спектакль було показано в Харківській обласній бібліотеці для юнацтва. Обидва покази супроводжувалися спулкуванням глядачів із кваліфікованими психологами.
А розпочався цей проект у 2012 р. в Італії, коли на сцені Театро дель Буратто (Мілан) була поставлена вистава Ренати Коллучини та Маріо Біанкі «Binge drinking», спрямований проти зловживання підлітками алкогольних напоїв.

Викладач кафедри оперної підготовки Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Ганна Лісова переклала текст п’єси з італійської на українську, адаптувала його за змістом українських реалій та виступила режисером цього спектаклю під назвою «Рідкий світ».

Українській версії італійського спектаклю надали життя молоді талановиті актори - випускники кафедри майстерності актора та режисури театру анімації ХНУМ (курс заслуженої артистки АР Крим старшого викладача Оксани Дмитрієвої) актори Кіта Корсак, Aнастасія Лакша та Станіслав Альохин.

Реалізація проекту стала можливою завдяки підтримці Харківського Обласного Центру молоді, театральної компанії «Roman Panchenko Theatre Company» та Ротарі-Клубів міста Харкова.
Спектакль викликав неабияку цікавість молоді, і тому колективи Ротарі-клубів Харкова вирішили продовжити його сценічне життя по Україні за сприяння учасників з інших міст. В межах заходу планується запросити італійських авторів.

Мета проекту - привернути увагу суспільства щодо небезпеки раннього пияцтва, мистецьким прикладом виховувати свідоме ставлення юних до вживання алкоголю.

У 2018 р. міжнародний соціальний антиалкогольний театральний проект (Італія - Україна) буде мати продовження у Харкові та по всій Україні.