Архів подій. Травень 2012


  • 19 мая. Малая сцена ХАТОБа. Участие теаJAZZСТУДИИ Натальи Дрожжиной в концерт молодых эстрадных исполнителей Харькова
  • Вышло новое издание оперы Д.Бортнянского "Сокол"
  • 10 травня. Захист магістерських робіт.
  • 5 травня. Всеукраїнська музична олімпіада в рамках конкурсу «Харківські асамблеї»
  • 1-5 мая. ІХ открытый конкурс молодых музыкантов-исполнителей и композиторов «Харьковские ассамблеи».

  • 19 мая. Малая сцена ХАТОБа. Участие теаJAZZСТУДИИ Натальи Дрожжиной в концерт молодых эстрадных исполнителей Харькова

    КОНЦЕРТ «МОЛОДЫЕ ГОЛОСА»

    19 мая 2012 года на Малой сцене ХАТОБа состоялся концерт молодых эстрадных исполнителей города Харькова.  В концерте с много обещающим  названием «Молодые голоса» приняли участие два ярких харьковских коллектива: теаJAZZСТУДИЯ Натальи Дрожжиной  и рок-группа «Без истерики». Конечно, ребята волновались, поскольку взыскательная театральная публика была усилена мастерами оперной сцены, которые с большим интересом пришли послушать, что умеют и чем же порадуют новые кадры вокального искусства?
    Программа концерта   состояла из разноплановых композиций. Открыла концерт заслуженная артистка Украины Светлана Сидорова, в исполнении которой проникновенно и лирично прозвучала украинская фольклорная зарисовка «Не метелиця» и песня А. Кос-Анатольского на стихи И.Франка «Ой, ти дівчина, з горіха зерня».

    Далее своим вокальным искусством радовали слушателей Игорь Петренко с обращением к любимой женщине в песне Павла Табакова «Ты моя»  и Александр Федорченко с композицией, которая была посвящена семейным устоям «Гимн семье».

    Публика очень живо отреагировала аплодисментами на выступление лауреата международного конкурса Виктории Бигас, которая внесла нотку юмора и веселья  композицией «Мистер Паганини».  
     

    Под дивные переливы фортепиано Елены Воропаевой были исполнены красивейшие джазовые баллады Ольгой Мельник («I’ll Forget You»)

    и Дариной Стрелец («Blue Orchids»)  



    С особым вниманием и удовольствием слушали зрители выступление восходящей джазовой звезды Ирины Черновой – теперь уже выпускницы кафедры музыкального искусства эстрады и джаза ХНУИ им. И. П. Котляревского, лауреата международных конкурсов, участницы многочисленных джазовых фестивалей, среди которых и харьковский «JAZZBEZ». Ирина –  обладательница довольно необычной манеры исполнения и  красивейшего голоса, которым, безусловно, она виртуозно владеет, что позволяет включать в исполнение сложнейшие композиции самых разнообразных стилей и направлений джазового искусства. В этом концерте она представила на суд публики «Moody’s Mood for Love» и была справедливо вознаграждена бурными аплодисментами и восторженными криками «Браво!!!»

    Кульминацией концерта стали зажигательные хиты знаменитой ливерпульской четвёрки «The Beatles» в творческом современном переложении музыкантов из группы «Beat Chess»: Анатолий Яковлев – вокал, бас-гитара, Елена Воропаева – фортепиано, Артём Глушков – гитара, вокал,  Глеб Кошмай – ударные, вокал. Очень свежо и ярко звучали рок-н-роллы «Can’t Buy Me Love», «Twist and Shout», «I Saw Her Standing There», подтвердив всеобщее мнение, что действительно, такие песни никогда не увядают, и в любые времена радостно воспринимаются самой взыскательной публикой.



    Конечно, такой удивительный концерт не мог оставить равнодушными ни восторженных зрителей, ни профессионалов - театральных мастеров, которые активно делились после концерта своими впечатлениями, анализируя выступления теаJAZZстудии и напутствуя молодых коллег на дальнейшие творческие свершения. Хотелось бы поделиться и мнением солистов оперного театра Валентины Кузьмичевой и Александра Золотаренко, присутствовавших на концерте: «Игорь Петренко тронул нас за живое своей проникновенностью и искренностью. Ира Чернова – это уже состоявшаяся великолепная джазовая певица, профессионал с большой буквы. Анатолий Яковлев поразил нас своим фантастическим вокалом! Он очень органичный исполнитель, который рожден для сцены, с прекрасным чувством стиля, меры и вкуса, с  растворением в музыке. Его выступление самое яркое выступление в сегодняшнем концерте!»

    В заключение хочу поблагодарить ребят и их замечательного педагога Наталью Владимировну Дрожжину за такой чудесный концерт и пожелать новых творческих находок. В добрый путь!



    Народная артистка Украины,
    мастер сцены,  солистка ХАТОБ
    Е. В.Романенко




    Вышло новое издание оперы Д.Бортнянского "Сокол".

    Григорій Ганзбург - автор вступительной статьи




    10 травня. Захист магістерських робіт.

    Враження першокурсника
    10 травня я вперше в житті побував на справжньому державному іспиті у музикознавців. Не знаю, що саме змусило мене прийти послухати захист магістерських дипломів. Чи те, що мені через деякий час самому доведеться захищатись, чи те, що головою екзаменаційної комісії була академік Марина Романівна Черкашина-Губаренко – важко сказати. Так чи інакше, о 10 годині ранку я опинився в 14 аудиторії серед мало чисельних, але вочевидь зацікавлених слухачів.
    Я був присутнім на доповідях Карини Горбатенко «Фортепіанні концерти А. Рубінштейна: стильовий підхід», Катерини Жигалової «Фуга для скрипки соло як різновид барокової фуги», та Наталії Ходакової «Строгий стиль у месах Уільяма Бьорда». Дуже цікавим є те, що робота Карини про музику ХІХ століття, в Каті – ХVІІІ,  а у Наталі – взагалі межа XVI і XVII століть. З цієї хронології можна прослідкувати поступове заглиблення у все більш далеке минуле, яке в результаті таких досліджень наближається до нас.



    Я не намагаюсь переказати зміст наукових робіт, адже зробити це так само важко, як і розповідати те, що почув на концерті, а можливо й складніше. Текст дипломної роботи музикознавця приблизно в п'ятнадцять разів більший, ніж те, що може вмістити екзаменаційна доповідь. Через це головне завдання випускниць — стисло та зрозуміло передати суть своїх робіт. Дівчатам вдалось не просто виконати його, але й зробити це цікаво. Комп’ютерні  презентації зробили свій внесок в успіх випускниць. І взагалі це дуже добре, коли доповіді ілюструють правильно підібраними прикладами, грамотно складеними схемами і навіть музикою.
    Рушієм наукових пошуків К. Горбатенко стало те, що фортепіанні концерти Антона Рубінштейна в наш час майже не виконуються, і це, як впевнено показала Карина, є несправедливим. З доповіді К. Жигалової я зрозумів, що фуги для скрипки соло суттєво відрізняються від фуг з «Добре темперованого клавіру» і мають власні закони існування. Основним доказом  цього став аналіз формотворчих засобів, якими користувався Бах у трьох скрипкових фугах, і порівняння їх із засобами, що використані в перекладеннях цих творів для лютні, органу та клавіру. Аналіз перших часто був схожим на детективний роман: один із розділів роботи навіть названий «Нові пригоди теми».
    Н. Ходакова показала, що власні «етюди найвищої складності» є не тільки у музикантів-виконавців але й у музикознавців-теоретиків. Це — детальний, такт за тактом, нота за нотою аналіз поліфонічної фактури (Наталя продемонструвала лише декілька прикладів з тих, що займають майже 100 сторінок аналітичних додатків до її роботи). Крім того, завдяки цій доповідістало зрозуміло: все, що на перший погляд здається складним і навіть нудним, при правильному підході та емоційному пояснені відразу стає, можливо, не зовсім легким, але значно цікавішим. Коли у Наталі запитали, в чому вона вбачає актуальність своєї роботи, дослідниця відразу відповіла: «Щоб було легше слухати і розуміти, що відбувається в такій далекій від нашої сучасності музиці».
    Марина Романівна відмітила актуальність усіх питань, піднятих цьогорічними випускницями. Крім того, вона сказала, що давно вже не чула теоретичних робіт такого рівня. За її словами, вітчизняні музикознавці дуже часто женуться за енциклопедичним обхватом матеріалу та культурологічними узагальненнями, забуваючи про те, що є їхньою спеціальністю. Дуже приємно, що цьогорічні магістрантки продемонстрували саме професійний підхід до своєї справи.
    Сказати, що цей іспит справив на мене велике враження — це нічого не сказати. Хоча звичайно, що в міру моєї недосвідченості багато чого не вдалось втримати в пам’яті та в повній мірі зрозуміти. Але вони розпалили в мені цікавість до знань і бажання займатися саме цією роботою. Я зараз жалкую тільки про те, що мені не вдалось залишитись і послухати студентів заочного відділення. Прошу поставитись з розумінням, адже в мене теж сесія на носі. На останок хотілося б сказати, що всі дівчата, на чиїх доповідях я був присутній отримали п’ятірки. Мені здається, що вони їх дійсно заслужили.


      Дмитро Мельник

    5 травня. Всеукраїнська музична олімпіада в рамках конкурсу «Харківські асамблеї»

    5 травня відзначилося для Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського інтелектуальним сплеском – довгоочікувана теоретична олімпіада відбулася! Розпочавшись о 10 годині, змагання довжиною у два тури встигло завершитися до 17.00. Журі працювало надзвичайно плідно та з повною віддачею. Провідні педагоги музикознавчих кафедр цілий день прослуховували та знайомилися з юними конкурсантами. Очолювала журі зав.кафедрой «Гармонії та поліфонії», доктор мистецтвознавства, професор Очеретовська Неоніла Леонидівна. Разом з нею, у складі журі працювали: завідуюча кафедрою «Теорії і історії світової та української культури» доктор мистецтвознавства, професор Олена Георгіївна Рощенко, завідувач кафедри, кандидат мистецтвознавства, доцент Шубіна Лідія Іванівна, кандидат мистецтвознавства, доцент Жданько Андрій Миколайович, кандидат мистецтвознавства, доцент Беліченко Наталія Миколаївна, доцент Пінчук Олена Григорівна, кандидат мистецтвознавства, директор Інституту музикознавства – Ганзбург Григорій Ізраільович та запрошений педагог (за результатами жеребкування), який супроводжував своїх учнів-конкурсантів. Ним стала викладач-методист вищої категорії Парієва Олена Семенівна з Кріворізького музичного училища.







    Численний склад учасників з міст України цього року надзвичайно вразив. 45 студентів музичних училищ та спеціалізованих шкіл змагалися у теоретичних знаннях. Завдання розподілилися у напрямках сольфеджіо та гармонії. Перша частина теоретичного туру виявила здібності до сольфеджування та транспонування напам’ять. Кожному з двох (а в деяких випадках трьох) учасників ведучою змагання – М.Ю. Борисенко була запропонована авторська мелодія, яку треба було спочатку прочитати з листа, а потім не звертаючись до нотного тексту перетранспонувати у найближчу тональність. Треба зауважити, що для багатьох задача була майже нездоланною, лише одиниці змогли з блиском та легкістю проспівати не тільки у транспорті, але й навіть правильно проінтонувати надані мелодичні зразки.
    Друга частина сольфеджійного змагання складалася із комплексного творчого конкурсу. До наданої акордової послідовності (з акордами альтерованої субдомінанти та відхиленнями із кадансовим завершенням), учасникам пропонувалось створити мелодію, яку вони мали виконати на фортепіано із власним супроводом. Вражаюче талановиті зразки почули члени журі. Поряд із вишуканими мелодичними лініями, конкурсанти з такою філігранною технікою вплетали фактурні візерунки. Різноманітна жанрова палітра – від очікуваного вальсу до оригінальних танго та рег-тайму, широта варіантів формотворення – від найпростішого квадратного періоду до концертної форми з трьома(!!!) віртуозними каденціями, та, на кінець – різні темброві втілення – від сольного наспіву із акомпанементом, до чисто інструментальних мініатюр. Отже, журі довелося робити надзвичайно важкий вибір серед вочевидь творчої молоді. Тому, обговорення балів стало доволі гарячим етапом змагання, однак, все ж таки, лауреати були виявлені як серед учнів, студентів теоретичного відділу, так і серед виконавців. Ними стали:
    Теоретики:
    І місце. Бекасова Поллі Ігоревна, ІІ курс, Запорізьке музичне училище, керівник – зав. теоретичним відділом, викладач-методист Горський Валерій Михайлович.
    ІІ місце. Харченко Вероніка Олегівна, ІV курс, Запорізьке музичне училище, керівник – викладач-методист Матвіюк Наталія Василівна.
    ІІІ місце. Палачова Катерина Володимирівна, ІІІ курс, Запорізьке музичне училище, керівник – викладач-методист Матвіюк Наталія Василівна.
    Премія надія:

    • Севастьянова Катерина Юріївна, ХССМШ-і, 10-клас, керівник – кандидат мистецтвознавства, професор кафедри гармонії та поліфонії ХНУМ Полтавцева Галина Борисівна.
    • Ніколаєнко Лілія Геннадієвна, ІV курс, Запорізьке музичне училище, керівник – викладач-методист Матвіюк Наталія Василівна.

    Виконавці:
    І місце. Кругляк Дмитро Володимирович, 11-й клас, ХССМШ-і, хорове диригування, керівник – викладач-методист вищої категорії Малиновська Ірена Ізраїлівна.
    ІІ місце. Уварова Катерина Юріївна, ІІІ курс, Харківське музичне училище ім. Б. Лятошинського, фортепіано, керівник – спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Калініна Валентина Василівна.
    ІІ місце. Крикун Сергій Віталійович, ІІІ курс, Криворізьке музичне училище, академічний спів, керівник – викладач-методист вищої категорії Парієва Олена Семенівна.
    ІІІ місце. Хлевна Альона Миколаївна, 10-й клас, ХССМШ-і, альт, керівник – викладач-методист вищої категорії Малиновська Ірена Ізраїлівна.
    ІІІ місце. Петренко Ярослава Дмитрівна, 10-й клас, ХССМШ-і, скрипка, керівник – викладач-методист вищої категорії Малиновська Ірена Ізраїлівна.

    Другий тур став не менш яскравим та вражаючим. 20 учасників, які зібралися у Камерній залі ХНУМ імені І.П. Котляревського, під провідом А.М. Жданько вели розмови та суперничали в інтелектуальному змаганні за темою «М.В. Лисенко та світова музична культура»
    Як завжди, тур з музичної літератури складався з двох частин. Перша – письмова вікторина, яка налічувала 16 номерів, серед яких було доволі широко представлена творчість видатного класика української музики, але крім того, ця частина мала характерний для подібного роду змагань номер-сюрприз – обробку української народної пісні «Їхав козак за Дунай» Л.в. Бетховена. Слід зазначити, що абсолютно для всіх учасників, цей номер виявився доволі незнайомим. Тому, позитивно оцінювалась відповідь із правильно вказаною назвою української народної пісні, але в деяких роботах журі здивувала винахідливість музикознавців, які вказували на обробку укр.нар.пісні «Підманула, підвела».
    Своєрідною інтермедією до наступного етапу змагань стала приємна несподіванка, заготована делегацією із Запоріжжя. Під керівництвом нашого постійного активного учасника-викладача, яка щорічно «поставляє» блискучі абітурієнтські кадри до музикознавчого факультету – Терещенко Вікторії Леонідівни, ансамбль учасників виконав «Гімн Запорожців», вдало перероблений до тематики олімпіади та презентував етнічний сувенір до фольклорного кабінету – мініатюрного Козака. Подібні творчі дарунки ще раз підтверджують бажання наших колег до співпраці, надають подальшого натхнення та слугують камертоном, що відлунює всі старання кафедри нашого ВУЗу, які покладаються на організацію Олімпіади.
    В усному турі запропоновані ведучим питання про біографію, творчість М. Лисенка, та оточуючі теми, виявили настільки глибокі знання всіх учасників, що журі не переставало дивуватися інтелектуальним потенціалом нашої молоді! Точність в датах – не тільки називався рік, але й місяць та число, вірність в назві повних імен всіх родичів, товаришів та колег М.В. Лисенка, досконале знання фактів, подій, які тим чи іншим чином були пов’язані з життям та творчістю класика. Здавалось б всі заздалегідь створені кафедрою мудровані питання «лускалися учасниками мов горішки». Однозначно можна стверджувати, що Олімпіада зібрала справжніх «лисенкознавців», за якими майбутнє у вивченні творчості цього видатного композитора, який вочевидь, нерідко знаходиться за межами сучасної науки.
    Не менш гостро стояло питання у визначенні переможців, але, все ж таки ними стали:
    І місце Корчев Олександр Олександрович, ІІІ курс, теоретичний відділ, Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, керівник – викладач Аксьонова Олена Юріївна.
    І місце Філіпська Юлія Олександрівна, ІІІ курс, теоретичний відділ, Харківське музичне училище ім. Б. Лятошинського, керівник – викладач-методист вищої категорії, голова ПЦК «Музична література» Лупандіна Марина Борисівна.
    ІІ місце Охріменко Ольга Володимирівна, 11-й клас, теоретичний відділ, ХССМШ-і, керівники – кандидат мистецтвознавства, старший викладач ХНУМ ім. І. П. Котляревського, викладач ХССМШ-і Бабій Оксана Петрівна та викладач музично-історичних дисциплін І категорії Мартьянова Тетяна Василівна.
    ІІ місце Бурдун Ольга Сергіївна, IV курс, теоретичний відділ, Запорізьке музичне училище ім. П. І. Майбороди, керівник – викладач-методист Новохатська Тетяна Михайлівна.
    ІІІ місце Палачова Катерина Володимирівна, ІІІ курс, теоретичний відділ, Запорізьке музичне училище, керівник – викладач-методист Новохатська Тетяна Михайлівна.
    ІІІ місце Герасименко Леся Миколаївна, ІІ курс, теоретичний відділ, Полтавське музичне училище ім. М. В. Лисенка, керівник – викладач вищої категорії Лебеденко Тамара Семенівна.
    Премія надія:

    • Безрукова Галина Дмитрівна, ІІ курс, теоретичний відділ, Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, керівник – викладач Аксьонова Олена Юріївна.
    • Микалюк Анна Вікторівна, ІІІ курс, теоретичний відділ, Запорізьке музичне училище, керівник – викладач-методист Новохатська Тетяна Михайлівна.

    І, нарешті, ще одна складова олімпіади – це конкурс письмових робіт. Щодо цьогорічного змагання, то претендентів на призи було не так багато, що, ймовірно продиктоване специфікою тематики. Але ж, все таки дипломи знайшли своїх власників, адже кожний проявив різні профілі наукового чи публіцистичного таланту. Так, грамоти отримали:
    За актуальність обраної теми – Герасименко Леся Миколаївна, ІІІ курс, теоретичний відділ, Полтавське музичне училище ім. М. В. Лисенка, керівник – викладач вищої категорії Лебеденко Тамара Семенівна.
    За наукову пошуковість – Котелевський Микола Володимирович, 10-й клас, теоретичний відділ, ХССМШ-і, керівник – кандидат мистецтвознавства, старший викладач ХНУМ ім. І. П. Котляревського, викладач ХССМШ-і Бабій Оксана Петрівна.
    За творчий дебют – Путікова Юлія Олександрівна, ІІ курс, теоретичний відділ, Запорізьке музичне училище ім. П. І. Майбороди, керівник – викладач-методист Терещенко Вікторія Леонідівна.
    За яскравий публіцистичний стиль – Чуприна Анастасія Олександрівна, ІІ курс, теоретичний відділ, Донецьке музичне училище, керівник – викладач-методист вищої категорії Бессонова-Рубинська Ірина Анатоліївна.

    Підводячи підсумки, хотілося б зазначити, що на порозі 95-річного ювілею Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, музикознавчі кафедри з гордістю наслідують давні традиції та відроджують такі важливі та необхідні складові музичної освіти, як Олімпіада. Оцінюючи резонанс, який змагання має на території України, невпинність у зростанні кількості учасників та якості їх підготовленості, залишається сподіватися, що в майбутні роки Олімпіада продовжить розширювати сфери впливу та відстежувати перспективні кадри інтелектуальної молоді нашої країни.

     Ольга Шубіна


    Со 2 по 5 мая 2012 года в Харьковском национальном университете искусств имени И.П. Котляревского прошел ІХ открытый конкурс молодых музыкантов «Харьковские ассамблеи».

    Традиционные номинации («Фортепиано», «Духовые и ударные инструменты», «Струнные инструменты», «Народные инструменты», «Академический вокал» и «Композиция») в двух возрастных группах (младшей и старшей) в который раз представили целый спектр талантливой молодежи из различных городов Украины.

    Радует тот факт, что география конкурса стремительно расширяется – в этом году соревновались более 100 участников из 18 городов Украины. Из некоторых городов приехали целые творческие делегации. Так, Чернигов представили 5 вокалистов, из Северодонецка по нескольким специальностям более 10 человек. Также, приятно отметить, что в Харьков стремятся и музыканты из Западной Украины – все больше конкурсантов приезжает из Тернополя, Хмельницкого, Винницы. В этом году впервые был участник из Ужгорода.

    Как известно, конкурс «Харьковские ассамблеи» для большинства участников становится успешным трамплином для поступления в наш университет. На сегодняшний день, музыканты-исполнители, участвовавшие в первых конкурсах, учатся в аспирантуре и даже работают в ХНУИ имени И.П. Котляревского. Среди известных лауреатов прошлых лет – Людмила Хрусталева и Олеся Пупина, Валентин Смолянинов и Марк Сердюк (фортепиано), Владимир Федоров и Юлия Петрушенко (виолончель), Леонид Попов и Андрей Оксенберг (кларнет), Владислав Шевченко (гобой), Давид Давидян (ударные), Оксана Томкив (вокал), Роман Седоволосый и Дарья Чистякова (скрипка), Надежда Мельник (бандура), Оксана Тадеуш (композиция). Все они продолжают «звездную» карьеру, прославляя исполнительскую школу родного ВУЗа на конкурсах международного уровня.

    За девять лет своего существования, конкурс обзавелся своими традициями. Так, часто молодые музыканты принимают участие сначала в младшей группе конкурса, а затем, спустя год, презентуют свои таланты и в старшей возрастной категории. Таким образом, жюри имеет возможность наблюдать профессиональный рост будущих абитуриентов, что необычайно ценно в дальнейшем образовательном процессе.

    В нынешнем конкурсе, выделился конкурсант, талант которого покорил жури еще в прошлом году. Выиграв Гран-при на минувшем конкурсе в номинации «Духовые инструменты» гобоист Никита Моисеенко из Кировограда, на этот раз так же блестяще предстал в своем амплуа (вновь Гран-при). Однако настоящей неожиданностью стало лауреатство молодого музыканта в номинации «Народные инструменты» – как гитарист Никита Моисеенко завоевал ІІІ место!
    Невозможно обойти вниманием тех музыкантов, которые из года в год неустанно трудятся в майские праздники, выбирая лучших из лучших. В этом году, жюри возглавляли известные музыканты, профессора университета:

    - в номинации «Фортепиано» – ректор ХНУИ имени И. П. Котляревского, кандидат искусствоведения, профессор, зав. кафедры специального фортепиано, народная артистка Украины, художественный руководитель международного музыкального фестиваля «Харьковские ассамблеи»  Татьяна Борисовна Веркина;
    - в номинации «Духовые и ударные инструменты» - первый проректор  ХНУИ имени И. П. Котляревского, кандидат искусствоведения, профессор, зав. кафедры оркестровых духовых инструментов и оперно-симфонического дирижирования, народный артист Украины Гаррий Артушевич Абаджян;
    - в номинации «Струнные инструменты» –   зав. кафедры оркестровых струнных инструментов, профессор Леонид Алексеевич Холоденко;
    – в номинации «Композиция» – зав. кафедры композиции и инструментовки, профессор, народный артист Украины Владимир Михайлович Птушкин;
    – в номинации «Народные инструменты» – профессор, зав. кафедры народных инструментов Украины Игорь Иванович Снедков;
    – в номинации «Академический вокал» – профессор, зав. кафедры сольного пения, заслуженный деятель искусств Украины Людмила Георгиевна Цуркан.
    Перечень лауреатов ІХ открытого конкурса молодых музыкантов-исполнителей и композиторов «Харьковские ассамблеи» впечатляет. От всей души поздравляем лауреатов и их преподавателей, ждем новых встреч в будущем году!

    ПОБЕДИТЕЛИ ІХ ОТКРЫТОГО КОНКУРСА МОЛОДЫХ МУЗЫКАНТОВ-ИСПОЛНИТЕЛЕЙ И КОМПОЗИТОРОВ «ХАРЬКОВСКИЕ АССАМБЛЕИ»:

    Струнные инструменты:
    Гран-при – Мухаметова Дина (скрипка, Харьков)
    1 место – Елена Прокудова (виолончель, ст. группа. Харьков), Масорина Яна (скрипка, мл. группа. Харьков), Тарасова Дарья (скрипка, мл. группа. Полтава)
    2 место – Юлия Фетисенко (скрипка, ст. группа, Артемовск), Инна Кириенко (скрипка, ст. группа, Харьков)
    3 место – Хоменко Екатерина (скрипка, ст. группа, Харьков), Жук Татьяна (альт, ст. группа, Полтава), Костина  Саша (скрипка, ст. группа, Харьков), Татьяна Собакар (скрипка, мл. группа, Полтава)
    Диплом – Екатерина Кошеленко (виолончель, Кривой Рог)

    Духовые инструменты:
    Гран-при – Моисеенко Никита (гобой, Кировоград), Прыженков Александр (туба, Северодонецк)
    1 место – Васильева Екатерина (флейта, Харьков), Беш Ярослав (тромбон, Тернополь), Артем Сухобрус (валторна, Харьков)
    2 место – Чиркова Яна (флейта, Харьков), Деревориз Василий (кларнет, Тернополь), Федоров Александр (туба, Харьков)
    3 место – Мартынова Валерия (гобой, Харьков), Широков Руслан (гобой, Кировоград), Чубриков Сергей (валторна, Харьков)

    Дипломы: Андрей Карпов (тромбон, Черкассы), Максим Шевцов (труба, Харьков), Евгений Деревьянко (тромбон, Харьков)

    Пианисты, младшая группа:
    2 место – Наталья Ярославцева (Хмельницкий), Елизавета Родионова (Харьков)
    3 место – Юлия Чжен (Харьков)
    Дипломы: Полина Калошина (Хмельницкий), Ирина Доценко (Северодонецк)

    Пианисты ст. группа
    1 место – мархайчук Святослав, Трунов Владимир  – Харьков
    2 место – Гаранич Екатерина (Харьков), Кашуба Денис (Днепродзержинск), кубарева Анна (Мариуполь)
    3 место – Бежиташвили Лилия, Дерновая Анастасия, Кныш Павел, Черкашина Ирина  – Харьков
    4 место – Пухальская Анна (Запорожье), Романченко Людмила (Полтава), Свинкина Валерия (Северодонецк)
    5 место – Кутлуева Дарья (Харьков), Науменко Александра (Кировоград), Потапенко Лилия (Запорожье), Рожкова Ирина (Кривой Рог)
    Дипломы:
    Баранова Мария (Харьков), Борисова Ольга (Житомир), Клендий Олег (Тернополь), Коновал Дарина (Харьков),  Кордовская Полина (Херсон), Леонтьева София (Харьков), Токарь Руслан (кривой Рог). Фомина Екатерина (Харьков), Шевель Анастасия (Кировоград)

    Вокал
    Гран-При – Эдуард Подлесный (Полтава)
    1 место – Анастасия Доломанова (Луганск), Дарина Романек (Сумы) Владимир Гладков (Харьков)
    2 место – Анна Данич (Чернигов) Сергей Скачко (Харьков)
    3 место – Наталья Андреева, Вячеслав Яковец (Чернигов)
     Дипломы:
    Юлия Васильцова (Чернигов), Наталья Кучма (Харьков), Георгий Гуков (Луганск)Андрей Кривохата (Луганск)

    Народные инструменты:
    2 место – Ваильковский Павел (гитара, Херсон), Орешков Иван (гитара. Кировоград), Александр Литвищенко (баян, Харьков), Ксения Слипченко (домра, Харьков), Наталья Педь (бандура, Херсон), Горильчаник Галина (бандура, Харьков)
    3 место – Моисеенко Никита (гитара, Кировоград), Карпенко Владимир (гитара, Кировоград), Алина Кривобок (цимбалы, Харьков) Александра Лысенко (бандура, Херсон), Островерхова Юлия (бандура, Харьков) (домра, Полтава)
    Дипломы: Воловод Марина (гитара, Полтава), Золотько Алина (гитара, Харьков), Пушкарева Марина (гитара, Харьков), Александр Яновский (баян, Полтава), Елина Гончарова (бяна, Харьков)

    Композиция:
    1 место - Филипская Юлия (Харьков), Гаврилов Модест (Запорожье)
    2 место – Богдана Чепелюк (Винница)